Šestošolci – klekljanje

Učenci 6. razreda, ki so se udeležili delavnic klekljanja in izdelave bul, so se razdelili v dve skupini. Vsi so se udeležili obeh delavnic.

Najprej je gospod Vojko Česnik učencem prve skupine pokazal, kaj vse bodo potrebovali za izdelavo manjše bule in podstavka, nato pa so bulo ob vodenju mentorja tudi izdelali.

Druga skupina je medtem pod vodstvom gospe Dragice Česnik, učiteljice Čipkarske šole Idrija, izdelovala čipko – zapestnico prijateljstva. Učiteljica jim je najprej predstavila tehniko klekljanja in jim pokazala nekaj vzorcev, nato pa so se lotili dela. V dveh šolskih urah so vsi dokončali izdelek.

Po malici sta se skupini zamenjali.

Peto šolsko uro sta se skupini zamenjali in si izmenjali mnenja o preživetem dopoldnevu. Nekateri učenci so še dokončevali podstavke za bule, drugi pa so prerisovali vzorce z mizic, ki nam jih je odstopil Mestni muzej Idrija. Na koncu so čipko in prerisan vzorec pripeli na bulo. Učenci so zapestnice prijateljstva, bule in vzorce izdelovali zavzeto in bili na koncu s svojimi izdelki zelo zadovoljni.

Za sodelovanje se iskreno zahvaljujemo gospodu Vojku Česniku, gospe Dragici Česnik, Čipkarski šoli Idrija in Mestnemu muzeju Idrija.

Učiteljici Ana Sever Božič in Vanda Trošt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja