Druga triada

4. razred: Preizkusili smo se v pripravi knapovskega kosila in se tako učili kuhati stare jedi. Poiskali smo knapovska oblačila in potrebno opremo ter na hodnikih šole »oblekli« dva knapa. Pogovarjali smo se o predelavi rude do srebrne tekočine ter ob zgodbi Lučka v temi. Izdelali smo knapovske lučke.

 

5. razred: Z življenjem rudarjev smo se pobliže spoznali v razgovoru z upokojenim knapom, ki si je vzel čas za nas. Zbirali smo tudi razne zgodbe o dogodkih, ki so se zgodili na poti v službo, ter jih nato strnili v drobni knjižici. Iz žice smo oblikovali model kolesa, ki je bilo najpogostejše prevozno sredstvo rudarjev.

 

6. razred:Žene rudarjev so po večini klekljale in tako nekaj prispevale k družinskemu proračunu. Na tehniškem dnevu smo se v eni skupini preizkusili v klekljanju in si spletli zapestnice prijateljstva. Še prej pa smo izdelali mini bule ter podstavke.

V drugi skupini smo obiskali Kendov dvorec ter skuhali smukavc in pekli zeljševko in na ta način spoznavali način prehranjevanja rudarskih družin v preteklosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja